Граждански форум за честни избори

Новини

 • ИЗБОРИ ЗА ПРОДАН или СМЪРТТА НА МЕСТНАТА ДЕМОКРАЦИЯИЗБОРИ ЗА ПРОДАН или СМЪРТТА НА МЕСТНАТА ДЕМОКРАЦИЯ - петък, 16 април 2010

  Днес бе проведена пресконференция на Института за развитие на публичната среда, на тема "ИЗБОРИ ЗА ПРОДАН или СМЪРТТА НА МЕСТНАТА ДЕМОКРАЦИЯИЗБОРИ ЗА ПРОДАН или СМЪРТТА НА МЕСТНАТА ДЕМОКРАЦИЯ"

  Репортажи и коментари може да видите в раздела "Медиен мониторинг", а видеозапис в раздела "Видео".

  Предложението на Институт за развитие на публичната среда може да бъде прочетено в раздела "Предложения за кодекс".

 • ИЗБОРИ ЗА ПРОДАН или СМЪРТТА НА МЕСТНАТА ДЕМОКРАЦИЯИЗБОРИ ЗА ПРОДАН или СМЪРТТА НА МЕСТНАТА ДЕМОКРАЦИЯ - четвъртък, 15 април 2010

  ДО КОЛКО НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА МОГАТ ДА ОГРАНИЧАТ:

  КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ

  НАЛИВАНЕТО НА МРЪСНИ ПАРИ В ИЗБОРИТЕ

  ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА МЕСТНАТА ВЛАТ ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ ГРУПИ И ПРЕСТЪПНИ МРЕЖИ

  На 16 април 2010 г. (петък) от 12.00 ч. в БТА ще бъдат представени проектът „Граждански форум за нов изборен кодекс” и предложенията на Институт за развитие на публичната среда за нови правила при провеждането на местни избори. 

  Лице за контакт
  Антоанета Цонева
  e-mail: iped_1@abv.bg
  088 681 57 57

 • Временна комисия за изработване на Изборен кодекс — заседаниеВременна комисия за изработване на Изборен кодекс — заседание - вторник, 13 април 2010

  Дневен ред:

  1. Организиране, провеждане и регламентиране на гласуването в чужбина.
  2. Особености при провеждането на местни избори. Териториална отседналост при упражняване на активно и пасивно избирателно право. Норми за политическото номадство.
  3. Регистрацията на политическите партии и коалиции за участие в отделните видове избори. Критерии за регистрация на политически партии и коалиции в отделните видове избори.
 • Кръгла маса за Изборния кодексКръгла маса за Изборния кодекс - вторник, 30 март 2010

    Временната комисия за изработване на Изборен кодекс заедно с неправителствени организицаи обсъждат  в момента  спорни моменти в организирането и провеждането на изборите. Целта е да се проведе широко обществено обсъждане и да се чуят повече гледни точки преди  комисията да гласува текстовете в закона. 

  Източник: БНТ

 • Комисията за изработване на нов изборен кодекс се допитва до КСКомисията за изработване на нов изборен кодекс се допитва до КС - вторник, 23 февруари 2010

  Временната комисия за изработване на изборен кодекс обмисля да изпрати запитвания до Конституционния съд. Повод за това е идеята на депутатите да бъде записано изборни резултати да се обжалват пред Върховния административен съд (ВАС), а не пред Конституционния съд.

  Източник: Дарик

 • Готвят новия изборен кодексГотвят новия изборен кодекс - четвъртък, 11 февруари 2010

  Временна парламентарна комисия за промени в изборното законодателство ще бъде гласувана днес в Народното събрание, съобщиха съпредседателите на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова и Тодор Димитров.

  Източник: Актуално ком

Първа · Предна · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · Следваща · Последна