Граждански форум за честни избори

Новини

ПП "Атака" ще обжалва изборните резултати в Кюстендил - четвъртък, 17 май 2012

ПП "Атака" ще обжалва изборните резултати в Кюстендил, това обяви лидерът на местната организация Владислав Лехчански.

"Тези избори бяха най- продажните в последните 23 години. Три са основните причини за обжалването- поставените камери пред изборните секции, техническите грешки в бюлетините и купуването на гласовете", заяви Лехчански.

Жалбата е подготвена от централното ръководство на партията и ще бъде подадена в Административния съд в Кюстендил, най- късно утре.

"Имаме съмнения, че има укрити над 200 наши бюлетини. В някои секции са гласували наши членове, а техния вот след това го няма. От всички 18 900 гласа 90 % бяха купени. Особено в селата, където кметските наместници на Петър Паунов си изиграха главната роля. Например в село Соволяно, бившата кметица Радка Велинова цяла вечер преди изборите е обикаляла по къщите и заплашвала хората, като им казвала, че ако не гласуват ще им бъдат спрени социалните помощи, а тези които работят ще бъдат уволнени. Освен това по време на изборите в самата секция е агитирала за номер 16", допълни лидерът на Атака- Кюстендил. Според него в смесените секции в Кюстендил гласовете са били купени от РЗС и БСП.

"Катя и Мая Шишкова от БСП са раздавали пари в ромския квартал и са извозвали гласоподаватели. На тези избори излязоха да гласуват само тези, които си продадоха гласовете", каза още Лехчански. 

Коментари