Граждански форум за честни избори

Социологически изследвания за изборите

Редакциите на Капитал и Дневник гласуваха в петък - петък, 10 май 2013

Редакциите на Капитал и Дневник гласуваха в петъкПо традиция, "Капитал" провежда вътрешни избори в редакцията в дните преди реалните. Правим го изцяло за да се забавляваме, без никакви задни мисли и цели.

Тази година гласуването протече спокойно, при средна към висока избирателна активност и в двете избирателни секции – на „Капитал“ и на „Дневник“. Представяме ви част от изборната атмосфера в редакцията, моменти от преброяването на бюлетините и резултатите от двете изборни секции. Гласуването по никакъв начин не трябва да влияе на мнението, което имате. То не е показателно за нищо, а е просто намигване към цялата предизборна атмосфера. Просто за сведение, на всички предишни редакционни избори, резултатите се разминават драматично с тези от истинския вот.

Може би е и излишно да казваме, но все пак - личните политически пристрастия на журналистите от „Капитал“ и „Дневник“ по никакъв начин не влияят на професионалните им преценки при разработването на темите за вестниците и сайтовете. Резултатите са следните:
Капитал
ДСБ - 43.75%
Зелените - 28.125%
Кунева - 12.5%
БСП - 6.25%
Атака - 3.125%
Невалидни - 6.25%

Дневник
ДСБ 42.105%
Зелените - 36.842%
БСП - 5.263%
ГЕРБ - 5.263%
Глас Народен - 5.263%
Невалидни - 5.263%

Източник

Коментари

Автор: Анонимен, публикувано: неделя, 12 май 2013, 23:05:29

"Мая Манолова, БСП: Ние сме моралният и политическият победител на днешните избори. "rnКак да разбирам Вашите думи Уважаема Манолова. За първи път участвам в изборите като застъпник от Вашата партия за мое огромно съжаление. Морален победител- силни думи г-жо, за това че дадохте огромната сума от 25 лв. за 15 часа проведени в секциите. За това , че осигурихте копирни машини, благодарение на бюджетните институции, благодарение на които чакахме 2ч са се копират протоколите, че опряхме до там да изполваме личните си. За това ли ? За това ли, когато пристигнах в предизборния щаб в 22 и 30ч вече излъчените представители празнуваха на богата трапеза ? Благодаря за унижението. Съжалявам, че дадох гласа си за Вас, съжалявам,че съм заобиколена с хора като Вас и затова младите хора като мен ще бягат от тук и няма да излизат да гласуват !!! И няма да спра да разпространявам мнението си, нека стигне до повече хора